Τρίτη, Δεκεμβρίου 13

Σιγά σιγά...


Συζήτηση με συνταξιούχο:

- Δεν γίνεται με τέτοια φορολογία. Δεν προχωράει τίποτα. Τι τους θέλουν τόσους φόρους;
- Για να μπορεί να πληρώνεται η γυναίκα σου στο Υπουργείο και η σύνταξή σου.
- Σιγά τώρα και πριν πως πληρώνονταν και μάλιστα περισσότερο;
- Πριν δανειζόμαστε για να πληρώνονται όλα αυτά αφού οι φόροι δεν έφταναν. Πόσο μάλιστα τώρα που η αγορά είναι πολύ μικρότερη. Αναγκαστικά οι φόροι πρέπει να αυξηθούν. Αφού δάνειο δεν μας δίνει κανείς.
- Ε, καλά, ας έβαζαν λιγότερους φόρους και να δίνανε δουλειές.
- Όταν πριν από 6 χρόνια σε ρώτησα τι προτιμάς, να απολυθούν 250.000-300.000 ΔΥ και να κλείσουν οργανισμοί και κρατικές εταιρίες για να μην φτωχύνουμε, μου απάντησες πως όχι. Να μην απολυθεί κανένας. Ε, πλήρωσε τους επομένως. Γιατί ξέρεις οι 300.000 αυτοί θέλουν και υποδομές για να υπάρχουν, και λειτουργικά έξοδα και πολλά άλλα που χωρίς αυτούς μπορούσες να μην τα έχεις.
- Ε, δεν είναι έτσι. Ας το κάνανε σιγά σιγά.
- Σιγά σιγά έγινε για αυτό τους πληρώνεις. Γιατί δεν τόλμησε κανένας να τους αγγίξει αφού η κοινή γνώμη έλεγε τα ίδια με εσένα και τελικά γίνανε πλέον συνταξιούχοι αυτοί οι 250.000 και πλέον λείπουν και από τα πόστα τους αλλά τα μισθά τα παίρνουν. Και τα λένε άνθρωποι του μόχθου και της ιδιωτικής οικονομίας σαν εσένα αυτά. Προτιμούν τους 1εκ. ανέργους από τον ιδιωτικό τομέα και την φτώχεια που έπεσε σε αυτόν παρά το παραπάνω.
- Ας αυξήσουν τις δουλειές τότε.
- Αφού μόνος το είπες, πως δεν βγαίνει με αυτή την φορολογία. Άρα οι δουλειές αναγκαστικά θα μειώνονται, ο γιος σου δεν θα βρίσκει δουλειά, εσύ θα εκλιπαρείς ελεημοσύνη από το κράτος για να συντηρείς τα παιδιά σου και αυτό θα συνεχίζεται μέχρι τελικής πτώσεως. Η πτώση έχει πολλές μορφές αλλά το πρωταρχικό θα είναι η κατάρρευση του κράτους. Και τότε θα επέλθει η ζούγκλα. Γιατί σκέψου την ζωή σου χωρίς πυροσβεστική, αστυνομία, νοσοκομεία κ.α., που μόνο το χρήμα θα μπορεί να εξασφαλίσει. Τότε θα συνειδητοποιήσεις πως η Ελλάδα στάθηκε όρθια τόσα χρόνια, όχι από ιδία μέσα, αλλά εξαιτίας των εταίρων μας ώστε να παραμείνουμε Ευρωπαϊκό κράτος. Γιατί ακόμη και σήμερα η υγεία μας π.χ. είναι πολύ καλύτερη των υπόλοιπων Βαλκανίων και ας μην είναι η οικονομία μας τίποτα το διαφορετικό πλέον.
- Ε, δεν είναι έτσι. Τα λες άγρια. Δεν θα πεθάνουμε κιόλας.

Και έφυγε...

Και όμως η πλειοψηφία ακόμη έτσι σκέφτεται. Και όσοι σκέφτονται έτσι είναι τα πρώτα θύματα γιατί δεν έχουν τα εφόδια να επιζήσουν σε αυτόν τον νέο κόσμο που δημιούργησε ο λαϊκισμός του πολύ κακού πολιτικού συστήματος που αναθρέψαμε τόσα χρόνια.

Ενός συστήματος που ποτέ δεν τόλμησε να πει την αλήθεια στους πολίτες και να αναλάβει τις ευθύνες του για τα αποτελέσματα που το ίδιο έφερε.

Που ακόμη και σήμερα προτιμάει τα ψέμματα από την ωμή αλήθεια ώστε να διατηρεί ο καθένας τα μαγαζάκια του ενώ όλη η γειτονιά πάει κάτω στο ρέμα.

Ενός πολιτικού κατεστημένου που αν είχε την τσίπα θα είχε αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή δίνοντας την σκυτάλη σε νέους ανθρώπους χωρίς αυταπάτες και ιδεοληψίες με μία μόνο συμβουλή...

Πρώτα βρείτε τι σας ενώνει... και με αυτά βγάλτε την Ελλάδα από την στενωπό.















Πιστής Δημήτρης

Αντιπρόερος Ευ.Με.ΣΥΝ - Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου