Παρασκευή, Μαρτίου 17

Ανεύθυνοι οι πολιτικοί στη Ελλάδα

Ο ένας θέλει κάποιον ηγέτη να τον «εμπνεύσει» με μεγάλη τόλμη και θάρρος ως προϋπόθεση όχι να του πει την αλήθεια, όχι να τον βοηθήσει, αλλά όπως ένας νέος Αλέξης να του δώσει μια τυφλή και απατηλή ελπίδα για να τον ψηφίσει.

Ο άλλος θέλει να απολυθούν όλοι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι γιατί λέει είναι αργόσχολοι αλλά παράλληλα θέλει νοσοκομεία στην εντέλεια, αστυνομία, πυροσβεστική, λιμενικό κοκ.

Ο διπλανός θέλει λιγότερους φόρους, αλλά δεν θέλει κανέναν να χάσει την δουλειά του και να απολυθεί από τον κρατικό εργοδότη ή να συμβιβαστεί με λιγότερες κοινωνικές παροχές ή να πληρώνει για τους ανέργους.

Ο παραδιπλανός του θέλει μια θεσούλα στο Δημόσιο, όπως εδώ και πολλές δεκαετίες έμαθε πως είναι η βέλτιστη λύση και η αλήθεια είναι πως οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα δεν τον απογοήτευσαν ποτέ. Τότε όμως υπήρχαν λεφτά.

Κάποιος άλλος θέλει να αλλάξει το πολιτικό προσωπικό γιατί τους θεωρεί ανίκανους, διεφθαρμένους έως και ακατάλληλους για την δουλειά αλλά ξεχνάει, για κάποιον περίεργο λόγο, πως είναι όλοι τους εκλεγμένοι από τους ίδιους τους ψηφοφόρους. Μάλιστα όταν ερωτηθεί «εσύ πως προσέφερες στην αλλαγή αυτή που θέλεις να γίνει;» συνήθως δεν έχει καμία απάντηση.

Πάντα κάποιος από μηχανής θεός θα αναλάβει να διορθώσει την ανευθυνότητά μας.

Ο γείτονας θέλει μια κυβέρνηση που να τον βοηθήσει να πάει καλά η επιχείρησή του. Μα τόσα χρόνια από τον προπαππού του οι γανωματήδες ήταν μια καλή δουλειά με κέρδη. Οι πολιτικοί φταίνε που δεν πάει καλά η επιχείρηση.

Ο ξάδερφός μου, που είναι στην ΔΟΥ, προτιμάει τους κρατιστές γιατί θεωρεί πως είναι συμφέρον του εφόσον «οι άλλοι» θα κάνουν απολύσεις, θα φέρουν αξιολόγηση, αλλά ενόσω κοιτάει το συμφέρον του τόσο μεθοδικά, κάνει τα στραβά μάτια σε συναδέλφους που αμείβονται πολλαπλά από αυτόν και έχει ξεχάσει τις φάτσες τους αφού δεν πατάνε σχεδόν ποτέ. Φυσικά δεν του περνάει από το μυαλό πως αν η οικονομία δεν πηγαίνει καλά και οι δικές του απολαβές συνεχώς θα μειώνονται. Για αυτά εξάλλου θα φταίνε οι δανειστές.

Ένας επιχειρηματίας, παραπονιέται για τους αυξημένους φόρους που έβαλε η καινούρια αριστερή κυβέρνηση αφού είχε υποσχεθεί το αντίθετο. Ναι αλλά αν του υπογραμμίσεις πως το πρόγραμμα τους το έλεγε ξεκάθαρα, σκοπεύουν να αυξήσουν το κράτος σε όλα τα επίπεδα, θα σου απαντήσει «ποιό πρόγραμμα; Ποιός διαβάζει τα προεκλογικά προγράμματα;»

Λίγο πιο πέρα, ένας άλλος βρίζει γιατί οι σημερινοί πολιτικοί δεν είναι σαν τους παλαιούς.

-Εσύ τι ψήφισες;
-Βαγενά.
-Με ποιο κριτήριο;
-Ε πως, είναι πολύ καλή ηθοποιός.
-Εκείνον τον επιστήμονα πολιτικό τον κ. Χ που σας έλεγε τι πρέπει να γίνει, και σας επισήμανε τόσα χρόνια τις αδυναμίες της χώρας μας και πόσο δύσκολη αλλά εφικτή είναι η διέξοδος, γιατί όχι;
-Δεν τον ξέρω. Την Βαγενά ξέρω εγώ.
















Πιστής Δημήτρης

Αντιπρόερος Ευ.Με.ΣΥΝ - Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου